במאמר הבא נלמד אתכם כיצד מתבצע טיפול בפשפשי מיטה, איך ניתן ליישם זאת בעצמכם צעד אחר צעד, איך ניתן לבדוק האם יש התקדמות בטיפול, ואם לא – איך אפשר להיעזר בנו לצורך המשימה הזאת.
טיפול בפשפש המיטה עם אחריות
שימוש בשיטות הטיפול המתקדמות ביותר
אחריות בכתב בסיום ההדברה
הצעת מחיר בכל מקום בארץ – בחינם
חייגו: 052-970-9090
איך להיפטר מפשפשי מיטה בבית
כמדביר מוסמך באתר בסט פשפש, אני מבין כמה זה מתסכל להתמודד עם פשפשי מיטה בבית. מדובר בחרקים עקשנים במיוחד, וכדי להיפטר מהם ייתכן שתצטרכו לשלב מספר שיטות. ברגע שמזהים את האזורים הנגועים, אפשר לשלב טיפולים כימיים ולא כימיים כדי לבצע טיפול בפשפש המיטה.
הדבקה בפשפשי מיטה יכולה להיות מורכבת לטיפול באופן עצמאי. היא עלולה לקחת שבועות עד חודשים, וזה תלוי בגודל ההדבקה ובצעדים שננקטים.
לפי המרכז לבקרת מחלות ומניעתן בארצות הברית (CDC), מומלץ לפנות למדביר מקצועי כדי להתמודד עם בעיית הפשפשים. גם כאשר מדבירים מקצועיים מעורבים, התהליך יכול לכלול כמה שלבים של טיפול בפשפש המיטה, משולב – כימי ולא כימי.
האם אפשר להיפטר מפשפשי מיטה לבד?
התשובה היא כן, אפשר להיפטר מהם לבד, אבל אני מציע שתבואו עם ציפיות נכונות. להיפטר מפשפשי מיטה יכול לקחת זמן ומאמץ, וייתכן שתצטרכו לנסות מספר גישות שונות. במיוחד אם ההדבקה גדולה, חשוב להיות עקביים ולהשתמש בכל האמצעים.
ישנם מספר גורמים שיכולים להפוך את התהליך למאתגר יותר, כגון:
- בלגן רב בבית שמספק מקומות מסתור לפשפשים.
- מגורים בבניין דירות שבו גם לשכנים יש בעיית פשפשים.
- נסיעות תכופות שיכולות להביא פשפשים במזוודה.
אם אתם מנסים להתמודד לבד ולא מצליחים, כדאי להזמין מדביר מקצועי שייקח את המשימה על עצמו. כעת, אעבור אתכם שלב אחר שלב על איך אפשר להיפטר מפשפשי מיטה.
שלב 1: זיהוי כל האזורים הנגועים
זיהוי מוקדם של האזורים הנגועים הוא קריטי. הרבה יותר קל וזול לטפל בהדבקה קטנה מאשר בהדבקה רחבה, אך דווקא הדבקות קטנות עלולות להיות קשות יותר לזיהוי. במקרים רבים, תבחינו בעקיצות של פשפשים לפני שתראו אותם בפועל.
פשפשי מיטה קטנים מאוד – גודלם כ-5 מילימטר בלבד, קטנים יותר ממחק של עיפרון. הם מתרבים במהירות ויכולים לחיות חודשים בלי ארוחת דם. נקבה יכולה להטיל עד 500 ביצים במהלך חייה.
המבנה הצר והגמיש של הפשפשים מאפשר להם להסתתר במקומות קטנים וצרים, כמו התפרים של המזרן או כריות הספה. חשוב לבדוק גם את המקומות הבאים:
- ליד התגים של המזרן וקפיצי התמיכה.
- בחריצים של מסגרת המיטה ומשענת הראש.
- לאורך לוחות הבסיס.
- בין כריות הספה.
- בחיבורים של רהיטים.
- בתוך שקעי החשמל.
- מתחת לטפטים רופפים.
- מתחת לציורים ותמונות שעל הקירות.
- בקו החיבור בין הטפט לתקרה.
אני ממליץ להשתמש בפנס ובזכוכית מגדלת כדי לעבור על כל האזורים הללו ביסודיות.
סימנים לנוכחות פשפשי מיטה
סימנים מובהקים שיכולים לעזור לכם לזהות נוכחות פשפשי מיטה:
- פשפשים חיים – הם אדמדמים וגודלם כ-1/4 אינץ'.
- גללים של פשפשי מיטה – נקודות כהות בגודל של נקודה.
- כתמים אדמדמים על המזרן שנגרמו כתוצאה מכתישת פשפשים.
- ביצים קטנות וחיוורות, קליפות ביצים ועורות שהפשפשים הצעירים משילים.
אם אתם לא בטוחים מה בדיוק מצאתם, תמיד אפשר לשים את החרק בצנצנת אטומה ולהביא אותו למדביר או לאנטומולוג כדי לקבל זיהוי מקצועי. יש חרקים רבים שדומים לפשפשי מיטה ויכולים להטעות.
שלב 2: עצרו את ההדבקה
אחרי שזיהיתם שיש לכם פשפשי מיטה, השלב הבא הוא לעצור את ההדבקה כדי למנוע התפשטות ובכך לסייע לעצמכם להיפטר מהם. דרך מהירה וקלה ללכוד את הפשפשים היא לעבור עם שואב אבק על כל המקומות שבהם הם עשויים להסתתר.
המקומות העיקריים שעליהם לעבור עם השואב כוללים את:
- פשפשים במיטה
- ארונות בגדים ושידות
- שטיחים
- מוצרי אלקטרוניקה, כמו טלוויזיות
לאחר השאיבה, סגרו את תכולת השואב בתוך שקית פלסטיק והשליכו אותה לפח. לאחר מכן, נקו את השואב בצורה יסודית. אפשר גם להשתמש במכשיר קיטור בחום גבוה כדי להגיע לחריצים ולמקומות שקשה להגיע אליהם.
את כל המצעים והבגדים הנגועים יש לאטום בתוך שקיות פלסטיק אטומות עד שתוכלו לכבס אותם. כבסו אותם במכונת הכביסה במצב החם ביותר האפשרי, ולאחר מכן הכניסו למייבש למשך 30 דקות בטמפרטורה הגבוהה ביותר. אם יש פריטים שלא ניתן לכבס, הכניסו אותם למייבש ל-30 דקות.
פריטים שלא ניתן לטפל בהם במכונת כביסה או מייבש יש לאטום בשקית פלסטיק ולהשאיר אותם שם במשך כמה חודשים, ועד שנה אם אפשר, עד שהפשפשים ימותו.
אם אינכם יכולים לוודא שאין ברהיטים מסוימים פשפשים, כדאי להיפטר מהם. סמנו את הרהיט עם טוש וכתבו עליו "פשפשים", כדי שאף אחד אחר לא ינסה לקחת אותו הביתה.
שלב 3: הכינו את הבית להדברה
לפני שאתם מתחילים בטיפול בפשפשי מיטה, כדאי לבצע הכנה קטנה שתגדיל את סיכויי ההצלחה. ודאו שכל המצעים, השטיחים, הווילונות, הבגדים וכל מקום אחר שמספק מחסה לפשפשים – נוקו או נזרקו (ראו שלב 2).
השלב הבא הוא להיפטר מהבלגן שבו הפשפשים יכולים להסתתר:
- אספו ספרים, עיתונים, בגדים וכל פריט אחר המונח על הרצפה או מתחת למיטה.
- זרקו את כל מה שאתם יכולים.
- אל תעבירו פריטים מחדר נגוע לחדר נקי, כדי שלא תפזרו את הפשפשים.
סגרו היטב כל אזור פתוח שבו פשפשים עשויים להסתתר:
- הדביקו בחזרה טפטים רופפים.
- אטמו סדקים ברהיטים ובקירות.
- סגרו שקעים חשמליים עם סרט הדבקה.
כדאי גם לרכוש כיסויים מגנים למזרנים כדי למנוע מהפשפשים להסתתר בהם.
בצעו את השלבים האלה בקפידה כדי לוודא שהתהליך להדברת פשפשי המיטה יהיה כמה שיותר יעיל.
שלב 4: חיסול פשפשי המיטה
כמדביר מוסמך, אני יודע שאפשר לנסות להיפטר מפשפשי מיטה גם ללא כימיקלים. החדשות הטובות הן שאלה פשפשים שקל יחסית לחסל באמצעות חום גבוה (115°F / 46°C) או קור קיצוני (32°F / 0°C).
הנה כמה דרכים להשתמש בטכניקות האלה כדי לטפל בפשפשים:
- כבסו מצעים ובגדים במים חמים למשך 30 דקות. לאחר מכן, הכניסו למייבש בחום המקסימלי למשך 30 דקות נוספות.
- השתמשו בקיטור לניקוי מזרנים, ספות ומקומות נוספים שבהם הפשפשים מסתתרים.
- הכניסו פריטים נגועים לשקיות שחורות והניחו אותם בחוץ ביום חם, שבו הטמפרטורה מגיעה ל-120°F (49°C) או ברכב סגור למשך לפחות 90 דקות. בטמפרטורות קרות יותר, ייתכן שזה ייקח בין 2 ל-5 חודשים כדי להרוג את הפשפשים.
- הכניסו שקיות עם פריטים נגועים למקפיא בטמפרטורה של 0°F (-19°C) למשך לפחות 4 ימים. וודאו שהטמפרטורה מדויקת עם מדחום.
אחרי שניקיתם את כל הפשפשים הנראים לעין, חשוב להפוך את האזור לבלתי נסבל עבור השאר. השתמשו בכיסויים המיועדים לפשפשים כדי לכסות את המזרן וקפיצי התמיכה, וסגרו את הרוכסנים עד הסוף. הפשפשים הכלואים בפנים ימותו, ולא יוכלו להיכנס פשפשים חדשים.
אם השיטות האלה לא מצליחות לחסל את כל הפשפשים, ייתכן שתצטרכו להשתמש בחומרי הדברה.
טיפולים כימיים ולא כימיים
הדברה כימית יכולה לעזור לכם להיפטר מהפשפשים. חפשו מוצרים שאושרו לשימוש על ידי המשרד להגנת הסביבה ומיועדים במיוחד לפשפשים.
כמה סוגי חומרי הדברה שכדאי לנסות כוללים:
- פירתרינים ופירתרואידים: אלה הכימיקלים הנפוצים ביותר לשימוש נגד פשפשי מיטה, אך יש פשפשים שפיתחו עמידות מולם.
- פירולים: חומרים כמו כלורפנפיר הורגים פשפשים על ידי שיבוש תאים.
- ניאוניקוטינואידים: כימיקלים המבוססים על ניקוטין שפוגעים במערכת העצבים של הפשפשים. כימיקלים אלה יעילים במיוחד נגד פשפשים שפיתחו עמידות לחומרים אחרים.
- חומרים מייבשים (דסיקנטים): חומרים אלה פוגעים במעטפת המגנה של הפשפשים, מה שגורם להם להתייבש ולמות. דוגמאות לכך כוללות ג'ל סיליקה ואדמה דיאטומית. היתרון של חומרים מייבשים הוא שהפשפשים לא יכולים לפתח עמידות מולם, אך הם פועלים לאט. מוצרים אלה עשויים לקחת מספר חודשים כדי להרוג את כל הפשפשים. חשוב לציין שאדמה דיאטומית מסוכנת לשאיפה, ולכן יש להשתמש בחומרים מאושרים על ידי המשרד להגנת הסביבה ולהשתמש בהם בהתאם להוראות שעל האריזה, שלרוב כוללות יישום בחריצים קטנים.
- מוצרים מבוססי שמנים טבעיים: מוצרים אלה פחות רעילים מכימיקלים ומחקר מ-2014 מצא שהם יעילים נגד פשפשי מיטה.
שלב 5: הערכת המצב ומניעת חזרתם של הפשפשים
פשפשי מיטה הם חרקים עמידים, ויכול לקחת זמן עד שמחסלים אותם לחלוטין. כדי לוודא שהטיפול הצליח, חשוב לבדוק את האזורים הנגועים אחת לשבוע כדי לאתר סימני פעילות.
כדי להקל על איתור פשפשים ששרדו, הניחו מלכודות דבק מתחת לרגלי המיטה. המלכודות הללו לוכדות את הפשפשים לפני שהם מגיעים למיטה. מומלץ להמשיך לבדוק את המלכודות במשך שנה שלמה.
פשפשי מיטה הם עקשנים. גם כשנדמה לכם שנפטרתם מהם, הם עלולים להופיע שוב. ייתכן שתצטרכו לנסות כמה שיטות טיפול שונות כדי לשלוט בהדבקה. אם למרות הכל הפשפשים עדיין לא נעלמים, מומלץ להזמין מדביר מקצועי שיסיים את העבודה.
שלב 6: הזמינו הדברת פשפשי מיטה מקצועית
אם לא הצלחתם להיפטר מפשפשי המיטה לבד, זה הזמן להזמין את בסט פשפש. כחלק מהצוות, אני יודע שיש לנו את היתרון בשימוש בשיטות טיפול שאין לכם גישה אליהם. אנחנו משתמשים בחומרי הדברה שלא רק הורגים פשפשים במגע, אלא גם נשארים ברהיטים ובחריצים לאורך זמן כדי לוודא שהפשפשים יחוסלו גם בטווח הארוך.
חברות הדברה מקצועיות יכולות גם לבצע טיפולי חום לכל החדר. אנחנו מביאים ציוד מיוחד שמחמם את החדר לטמפרטורה שבין 57-62 מעלות צלזיוס, חום שמספיק כדי להרוג פשפשי מיטה בצורה יעילה.
לפני שהמדביר שלנו מגיע, הוא ייתן לכם הנחיות להכנת הבית להדברה. חשוב מאוד לעקוב אחרי ההוראות בקפידה כדי להבטיח את ההצלחה של התהליך.
שלב 7: מנעו חזרה של פשפשי המיטה
אחרי שהפשפשים נעלמים, אתם תרצו לוודא שהם לא יחזרו שוב. הנה כמה צעדים חשובים למניעת הדבקה מחדש:
- נקו את כל הבלגן. אל תשאירו ניירות, עיתונים, בגדים או פריטים אחרים על הרצפה.
- כסו את המזרן ואת בסיס המיטה בכיסוי מיוחד לפשפשים, וסגרו את הרוכסן עד הסוף.
- שאבו את השטיחים ונקו את המצעים, הרהיטים, הווילונות והשטיחים באופן קבוע.
- אטמו סדקים סביב שקעים, תמונות וחריצים בקירות כדי למנוע מפשפשים להסתנן פנימה.
- כשאתם מטיילים, בדקו תמיד אם יש פשפשים בחדרי המלון כדי להימנע מהבאתם הביתה. הימנעו מלהניח את המזוודה על הרצפה, והשתמשו במתקן למזוודות.
- כשאתם חוזרים מטיול, הכניסו את הבגדים למייבש בחום גבוה למשך לפחות 30 דקות. בנוסף, שקלו לטפל במזוודה עצמה או לאחסן אותה בשקית אטומה.
איך לדעת אם פשפשי המיטה נעלמו?
כדי לוודא שהפשפשים נעלמו לגמרי, ייתכן שתצטרכו לבדוק סימנים לנוכחותם במשך עד שנה. לפי ההמלצה של המשרד להגנת הסביבה, כדאי לבדוק לפחות כל 7 ימים.
שימוש במכשירי ניטור, כמו מלכודות מתחת לרגלי הרהיטים, יכול לעזור לוודא שהבית שלכם נקי מפשפשים.